top of page
Søk
  • Rolf Terje

Nordlys, ørn, reinsdyr og vikinger


Reiselivsnæringen i Nord-Norge er spådd en lysende fremtid av flere konjunkturbarometer, eksperter og "forståsegpåere". Den storslåtte naturen, den rike historien og levesettet til oss som bor her oppe er antatt å være av største interesse for dagens reiseglade.

Vi konsulterer Outdoor Event i deres reiselivssatsing for Vesterålen og Lofoten.

Vi som har vokst opp her nord er kanskje litt godt vante med fjellene, mørket, lyset og det til tider ekstreme uttrykket landsdelen vår har. Kanskje kan vi til og med påstå at vi har blitt litt blinde for verden rundt oss?

Undertegnede har bodd i Harstad, Tromsø, på Senja og i Vesterålen i lengre perioder av livet. Av disse er det nok Tromsø som har vært flinkest på å fortelle omverdenen om sin fortreffelighet som destinasjon for turister, og kanskje er det på tide at vi andre gjør et hopp i vår reiselivssatsing?

I Vesterålen er det nå en offensiv reiselivsaktør som gjør seg gjeldende: Lasse Uppman med sitt Outdoor Event skal satse på ren opplevelsesindustri, og vise frem sin region for våre turister.

Nordnorsk kultur og gjestfrihet skal formidles gjennom opplevelser som vi nordlendinger tar for gitt i mange tilfeller. Med sin geografiske beliggenhet på Stokmarknes, i midten av Vesterålen og Lofoten, har Outdoor Event et meget godt utgangspunkt for å tilby gode opplevelser.

Nordlysturisme fra Asia er et meget stort segment i reiselivssatsingen.

Det er ingen som betviler markedet til reiselivsnæringen etter at vi har sett hvordan denne satsingen har gitt uttelling i Lofoten. Øyene som lager Vestfjorden er unektelig vakre, og skaper med sin rike fiskerihistorie en mystikk som pirrer nysgjerrigheten hos de fleste eventyrlystne.

Sør- og midt-Troms har ikke evnet å formidle sin egen historikk eller natur i samme grad. Slik sett er det store muligheter for de rette personene å etablere seg i denne næringen. Er du glad i å gå på tur, ønsker å vise frem naturen i ditt nærområde og er flink med mennesker, så kan dette raskt utvikle seg til en heltidsjobb.

Har du opplevet naturen der du bor skikkelig?

Sør-Troms har en sterk norrøn kulturhistorie, som med hell kan formidles i større grad. Vikinger er veldig i vinden internasjonalt, og er ansett som en av de sterkeste merkevarene vi har tilgjengelig som markedsførere av landet vårt.

Jeg er ikke alene om disse tankene.

Vikingskipet som er planlagt bygget på Bjarkøy.

Ved å utvikle skikkelige opplevelser for våre besøkende, kan vi som region sørge for å heve vårt omdømme som destinasjon. Jeg har stor tro på flere prosjekter som allerede er underveis, men håper vi ser noen skape opplevelsene som skal skje i og rundt disse satsingene.

Vi kan si hva vi vil om flotte bygg og installasjoner; det er fortsatt det mellommenneskelige som kommer til å være utslagsgivende for våre turisters inntrykk av regionen. Vi trenger opplevelsesaktører, produsenter, gode vertskap og et samarbeid på tvers av næringer. Skal vi realisere vår regions reiselivssatsing, må vi samle kreftene og gjøre det vi i Harstad kaller for å seire ved å dele.

Med de allerede etablerte aktørene i ryggen, vil vi kunne se en sterk økning av reiselivsorganisasjoner i vår region.

For et eksempel på hvordan dette kan se ut, kan du sjekke ut sidene til Outdoor Event HER.


82 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page